بازار سرمایه از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت سقوط ارزش دلار در جهان به پایین‌ترین رقم در ۳ سال اخیر (۶ تیر ۱۴۰۴) سقوط هفتگی ۱۲ درصدی قیمت نفت (۶ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (۷ تیرماه ۱۴۰۴) شرایط استفاده از برق برای استخراج رمزارز در کشور تسهیل می‌شود طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت
سرخط خبرها

درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مشهد | صورت‌حساب گرانی گوشت منتشر شد + جدول

  • کد خبر: ۲۲۶۲۰۸
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مشهد | صورت‌حساب گرانی گوشت منتشر شد + جدول
هرچند بسیاری از فعالان در حوزه دام و گوشت قرمز درباره وضعیت نابسامان این صنعت و احتمال افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها، به‌ویژه در یک سال گذشته، بار‌ها هشدار داده‌اند و رسانه‌ها درباره آن گفته‌اند و نوشته‌اند، سرانجام این محصول به سمت پرواز از سفره مردم رفت.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز، «گوشت چیه؟» این بخشی از یک دیالوگ در سکانسی از فیلم «شوخی کردم» و درباره تبدیل‌شدن گوشت به خاطره‌ای در عکس‌های قدیمی است. این سکانس بار‌ها در پی افزایش قیمت گوشت در فضای مجازی فراگیر شد. مردم معتقدند پس از گذشت یک دهه از ساخت این فیلم، حالا این سکانس دارد به واقعیت تبدیل می‌شود. بر‌اساس گزارش مرکز آمار، گوشت قرمز در انتهای سال‌۱۴۰۲ نسبت به ابتدای سال، ۸۷‌درصد افزایش قیمت داشته است و در دسته کالا‌های خوراکی، رتبه اول گرانی را دارد.

هرچند بسیاری از فعالان در حوزه دام و گوشت قرمز درباره وضعیت نابسامان این صنعت و احتمال افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها، به‌ویژه در یک سال گذشته، بار‌ها هشدار داده‌اند و رسانه‌ها درباره آن گفته‌اند و نوشته‌اند، سرانجام این محصول به سمت پرواز از سفره مردم رفت.

 اسفند سال قبل بود که در گزارشی با عنوان «گوشت، از قصه صادرات تا غصه واردات» از  وضعیت کاهش تولید دام و ازبین‌رفتن دامداری‌های سنتی نوشتیم. دامداری در برخی روستا‌ها به‌کلی از بین رفته بود و گزارش‌ها از تعطیلی ۳۰ تا‌۴۰‌درصدی دامداری‌های سنتی در استان خبر می‌داد. حالا این روز‌ها قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی به‌طور میانگین در بازار مشهد به ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

داستان گرانی

افزایش هزینه‌های دامداری پاسخی است که فعالان این حوزه به سؤال درباره دلیل افزایش قیمت‌ها بیان می‌کنند. چرا؟ خشک‌سالی‌ها در سه سال گذشته اثرگذار بوده است. پیش‌از‌این معمولا دام سبک نیاز به غذا‌های متراکم و وارداتی نداشت. با شروع خشک‌سالی، مرتع به‌اندازه کافی جود نداشت و دام باید به‌صورت متمرکز تغذیه می‌شد به‌اضافه هزینه زیاد نهاده‌های دامی و بالابودن هزینه سرمایه‌گذاری و مخارج جانبی، در‌نهایت به افزایش قیمت دام و گوشت منجر شده است. 

آیا همه ماجرا این است؟

البته این‌همه ماجرا نیست. حذف ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و مشکلات سامانه بازارگاه در کنار فروش خارج از شبکه و بازار سیاه نهاده‌های دامی باعث شد که بخش بزرگی از دا‌م‌های مولد راهی کشتارگاه شوند. بماند که تقریبا هم‌زمان با آن شیوع کرونا و تعطیلی رستوران‌ها، اصناف و سفر‌ها تقاضا برای گوشت را به‌شدت کاهش داد و همه اینها دام‌پروران و دام‌پروری را با مشکلات جدی مواجه کرد. 

دلال‌ها کی وارد می‌شوند؟

اگر بپرسید نقش دلال‌ها (که همیشه مسئولان در حوزه علت گرانی نقش اصلی را به آنها می‌دهند) چیست، باید بگوییم که حضور آنها هم بر این آشفته‌بازار بی‌تأثیر نیست، به‌ویژه در زمانی که تقاضا به اوج خود می‌رسد؛ اما به‌گفته فعالان دلیل اصلی پرواز قیمت‌ها، کشتار دام مولد در گذشته و به‌دنبال آن کاهش ورودی دام به بازار و همچنین افزایش هزینه تولید است.

صورت‌حساب گرانی گوشت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->